۱۸ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۳:۳۰ کد : ۲۷۱۴۱ اخبار

مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه جامع علمی کاربردی و وزارت آموزش و پرورش در سالن اجتماعات شهید رجایی وزارتخانه برگزار شد.

دکتر اخباری ریاست محترم دانشگاه جامع با بیان اینکه برنامه پنجم تمام شده و ما نتوانستیم صلاحیت حرفه ای را در کشور راه اندازی کنیم افزود: ما یک ضلعش را داریم و امیدواریم در برنامه ششم هیات محترم دولت و مجلس محترم بتوانند در جهت تحقق صلاحیت حرفه ای با توجه به پتانسیل عظیمی که وزارت محترم آموزش و پرورش دارد قدم‌های مفیدی در جهت مهارت و کارآفرینی برداریم. چون بحث ما باید از مهارت عبور کرده و به کارآفرینی برسد. گام‌های مفید بعد از پساتحریم و پسابرجام برداریم تا جامعه به تحرک بیشتر درآید و در جهت نیاز روز بازار کار قدم‌های اساسی برداریم..

وی افزود وزیر محترم آموزش و پرورش(دکترفانی) وتیمشان زحمت زیاد کشیده‌اند و وقت گذاشتند، همچنین همکاران ما در دانشگاه جامع خیلی وقت گذاشتند تا تفاهمنامه مفیدی بوجود آورده‌اند.

دکتر اخباری در ادامه بیان کرد: دانشگاه جامع بزرگترین دانشگاه نظام مهارتی کشور است و یک دانشگاه نسل سوم وظیفه اش اینست که نیاز روز بازار کار را تامین کند. در این جهت بهترین محملی که می‌تواند در جهت توسعه کشور قدم‌های اساسی بردارد تربیت تکنسین است و این در راستای اهداف آموزش و پرورش که تربیت نیروی کار ماهر در هنرستان‌هاست محقق میشود.
ما نیز باید بتوانیم در دوساله کاردانی و بعد در دوساله کارشناسی ناپیوسته از جهت مهارت، فن‌آوری و کارآفرینی تربیت نیروی مناسب داشته باشیم.

از وظایف دانشگاه جامع این است که بتواند از پتانسیل دستگاههای دولتی و غیردولتی بهره گیرد . استفاده بهینه از دانش‌آموزانی که بخش عظیمی از نیروهای فعال جامعه را تشکیل میدهند مدنظر بوده که با مساعدت دکتر فانی امروز نایل به آن شدیم و از مهرماه قدم‌های اساسی برمیداریم.

در جهت ادامه تحصیل دانش آموزان و در راستا قراردادن رشته‌های دانشگاه جامع با ادامه کار هنرستان‌های کاردانش که جذابیت لازم را هم درجهت فن آورانه و هم مهارتی دارند، قدم‌های اساسی برداریم. امیدواریم در آینده نه چندان دور شاهد گسترش مهارتهای تخصصی باشیم تا در کشور تکنسین جایگاه خاص خود را از نظر صلاحیت حرفه‌ای بدست آورد.

وظیفه ما این است که نیازهای روز بازار کار و جهت گیری شغلی را رصد کنیم برمبنای نیاز بومی اقتصادی  محل و آمایش سرزمینی منطقه شغلها را بیابیم و احیا کنیم تا دانش‌آموخته‌ها از نظر مهارتی بتواند در منطقه خودش مشغول کار شود و باری از دوش خانواده بردارد.
ما می‌خواهیم باری از دوش دولت برداریم. مشاغل غیر دولتی را با حداقل هزینه احیا و ایجاد کنیم.

برای مثال رفوری فرش بحثی است که توجهی به آن نمی‌شود و دارد از بین میرود. هر ساله میلیون‌ها متر مربع فرش بافته می‌شود. یا صحافی کتاب و قنات استان یزد، حصیر بافی و صدها شغل دیگر مشاغل خوبی هستند که سنت‌های قدیمی ایرانی را احیا می‌کنند. و با حداقل هزینه قابلیت احیا و مشغول شدن یک خانواده و یک مجموعه را دارد.

دکتر اخباری اضافه کرد: امیدواریم با همکاری وزارت آموزش و پرورش به این وظیفه دست یابیم و بتوانیم بحث مهارت و کارآفرینی را در جهت بخش خصوصی سوق دهیم.

در پایان دکتر اخباری افزود: ما آمادگی لازم را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در آموزش‌های مهارتی داریم و از همه سرمایه‌گذاران استقبال می‌کنیم.