نخستین جشنواره ملی بلوتوث‌های دینی و قرآنی

۲۴ خرداد ۱۳۸۹ | ۱۴:۳۰ کد : ۲۷۰۵۳ اخبار شیرپوینت
نخستین جشنواره ملی بلوتوث‌های دینی و قرآنی

اعلام فراخوان نخستین جشنواره ملی بلوتوث‌های دینی و قرآنی

گروه فضای مجازی: نخستین جشنواره ملی بلوتوث‌های دینی و قرآنی با هدف ترغیب مردم به تولید محتوای دینی بلوتوثی، گردآوری و انتشار محتوای دینی اثرگذار و متناسب با نیازهای نسل جوان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایكنا)، مقابله با هجوم گسترده بلوتوث‌های مخرب و ضد دینی در سطح جامعه، حساس‌سازی خانواده‌ها و مردم نسبت به موضوع بلوتوث، ایجاد خودباوری و زمینه‌سازی در اقشار جامعه برای تولید محتوای دینی با استفاده از فناوری روز، كاهش هزینه و ترغیب مردم به تولید محتوای دینی بلوتوثی، گردآوری، تولید و انتشار محتوای دینی اثرگذار، متناسب با نیازهای نسل جوان و ایجاد تحول در فرهنگ استفاده از بلوتوث از عمده‌ترین اهداف اصلی این جشنواره است.

بخش «مسابقه» این جشنواره در سه سطح تولیدی، تدوینی و گردآوری برگزار می‌شود. موضوعات قرآنی، دینی و دفاع مقدس محورهای اصلی این جشنواره است و انواع فایل‌های مورد قبول در بخش مسابقه اعم از صوتی، تصویری، پاورپوینت، انیمیشن، فلش، سناریو و متون بلوتوثی خواهد بود.

داوری در دو مرحله انجام می‌شود كه ابعاد مورد داوری نیز محتوایی ـ فنی و ارتباطاتی(نظر به رسانه‌ای بودن محتوای بلوتوثی) است.

داوری مرحله اول آثار از اول تیر تا پایان تیر 1389 خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا 20 مردادماه سال جاری مصادف با آغاز ماه مبارك رمضان به دبیرخانه این جشنواره ارسال كنند.

داوری نهایی آثار نیز از 21 مردادماه تا اول شهریورماه جاری انجام می‌شود و تعیین برگزیدگان و برگزاری مراسم اختتامیه نیز در تاریخ 6 شهریورماه برگزار خواهد شد.

به برگزیدگان این جشنواره جوایزی همچون كمك هزینه ساخت بلوتوث به 100 بلوتوث برتر، تا سقف 2000000 ریال، كمك هزینه عمره مفرده، كمك هزینه عتبات عالیات، كمك هزینه مشهد مقدس، لپ تاپ، دوربین عكاسی و گوشی موبایل اهدا می‌شود.

لازم به ذكر است كه مركز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی كشور، مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رادیو قرآن، شبكه قرآن و معارف سیما و مدرسه قرآن و عترت(ع) از جمله حامیان اصلی این جشنواره هستند.

در همین راستا نیز نشست‌های آسیب‌شناسی مصرف بلوتوث در جامعه به همت خبرگزاری قرآنی ایران(ایكنا) برگزار خواهد شد.

اولین نشست با موضوع «بررسی دلایل رواج بلوتوث‌های غیر اخلاقی در جامعه» و با حضور «بهرام بیات» مدیركل مطالعات اجتماعی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، «محمدرضاجوادی یگانه» عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و «محمد آقاسی» در تاریخ 25 خردادماه در محل این خبرگزاری برگزار می‌شود.

دومین نشست از این سلسله نشست‌ها نیز با موضوع «راهكارهای تولید محتوای جایگزین برای مقابله با بلوتوث‌های غیر اخلاقی» با حضور «حسن بشیر» دانشیار دانشگاه امام صادق(ع)، «پدرام الوندی» كارشناس ارتباطات و «حسین ساعی»، قائم مقام مركز افكار سنجی و رصد فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات در تاریخ 31 خرداد‌ماه برگزار خواهد شد.

همچنین در توضیح بیشتر ماهیت برگزاری این جشنواره در سایت آن آمده است: «تلفن همراه همه كاركردهای ارتباطی میان فردی و رسانه‌ای را دارد؛ اكنون تسهیل ارتباطات میان‌فردی ابتدایی‌ترین كاركرد تلفن همراه است و سرگرمی و اطلاع‌جویی‌های رسانه‌ای به مدد رادیو، خبرهای اس ام اسی، دسترسی به اینترنت، امكان ضبط و فیلمبرداری صحنه‌های خبری و تولید و مصرف هرگونه محتوای رسانه‌ای بسته به نوع گوشی تلفن همراه در اختیار همه كاربران موبایلی قرار دارد.

مهم‌ترین ابزار این داد و ستد رسانه‌ای نیز بلوتوث است. هر محتوای تولید شده چه از طریق سازمان‌های رسانه‌ای و چه مردمی به راحتی از طریق ارتباطات تكنولوژیك بلوتوثی بدون هیچ‌گونه كنترل و واسطه‌ای با كاركرد اطلاع‌رسانی و یا سرگرمی ارسال و دریافت می‌شود كه بدون شك عدم توجه به فرصت‌ها و چالش‌های این پدیده می‌تواند ما را در مقابل هرگونه تبعاتی، بی‌دفاع یا خلع سلاح كند.

از سویی صفحه روزنامه‌ها پر است از گزارش جرایم بلوتوثی و اخاذی‌های بلوتوثی كه ناشی از بی‌احتیاطی تولید كننده و یا غرض‌ورزی‌ها و تجاوزها به حریم خصوصی افراد است، از سوی دیگر مراكز فرهنگی، ایستگاه‌های بلوتوث صلواتی را می‌اندازند و محتوای دینی و فرهنگی تولیدی خود را در اختیار مردم قرار می‌دهند؛ جهت‌دهی به این فرصت‌ها و چالش‌ها و درگیر كردن ذهن مخاطبان این محتوای رسانه‌ای با آسیب‌ها و نیز جذابیت‌های بلوتوثی برنامه‌ریزی مدون و هوشمندانه‌ای می‌طلبد تا با مشاركت همه مردم با ایجاد محتوای سالم، حجم عظیم فایل‌های غیر اخلاقی و صرفاً سرگرم كننده را با محتوای جذاب و سرگرم كننده و آگاهی بخش عوض كرد. طرح جشنواره بلوتوث‌های دینی نیز از دغدغه كمبود محتوای سالم و جذاب بلوتوثی با عزم ملی برای تولید و مصرف فایل‌های متناسب با فرهنگ و شریعت ایرانی ـ اسلامی كلید خورده است.»